chińszczyzna bez mrożonek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2-4 worki
  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • marchewka

    3-4 sztuki
  • pieczarki

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. pierś kroimy w paseczki i marynujemy na kilka godzin w sosie sojowym, papryce ostrej i słodkiej, w curry, oregano, ziołach, bazylii , soli i pieprzu.
2 paprykę kroimy w paski, cebulę w krążki, marchew trzemy na tarce na dużych oczkach, por kroimy, ryż gotujemy.pieczarki kroimy w paseczki.
3.zaczynamy smażyć piersi na oleju z oliwek, dodajemy warzywa i dusimy tak długo aż zmiękną na koniec dodajemy sos do chińszczyzny ze słoika Pudliszki i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 01.03.2013 23:01
musi byc smacznie
Rafał10 22.09.2012 11:17
lubię chińszczyznę :)
kupiska 15.08.2012 13:39
ciekawy przepis...
Janek 02.08.2012 22:34
super
Renia1 29.07.2012 14:44
swietne danie
Natalia/tubisiek 16.07.2012 20:24
mi się taka wersja bardzo podoba :)
Ewelina47 11.07.2012 13:01
a ja bym chętnie spróbowała
parysek10 06.07.2012 11:08
no właśnie, za mało chińszczyzny w chińszczyźnie
agunesu 05.07.2012 21:40
fajny przepis:) ja bym dodala wiecej 'chinskosci' za pomoca suszonych grzybow mun badz pedow bambusa ze sloika:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat