Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińszczyzna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 plaster
pieczarki 4 szt
grzyby mun kilka szt
rzodkiewki 3 szt
kiełki sojowe 1 łyżka
kapusta biała
makaron ryżowy
sos sojowy

marynata

ocet ryżowy 1/2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
marynata teriyaki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chińszczyzna

Schab pokroić w cienkie paseczki, wymieszać ze składnikami marynaty, przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin. Grzyby mun namoczyć. Na patelni rozgrzać olej arachidowy, podsmażyć mięso. Makaron zalać wrzątkiem, ale kiedy zmiękie odcedzić. Zdjąć z patelni, wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. W razie potrzeby dolać oleju. Rzodkiewki pokroić w zapałkę, grzyby mun w paski, kapustę poszatkować. Warzywa dodać do pieczarek (kilka "zapałek" rzodkiewki zostawić do dekoracji). Kiedy warzywa zmiękną, dodać mięso i makaron. Polać sosem teryiaki. Przed podaniem posypać rzodkiewką :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 04.09.2015 09:19
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak