Chińskie danko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożone warzywa

    1 op
  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • kiełki sojowe

    10 dag
  • wino białe

    1 kieliszek
  • sos chiński

    1 słoik
  • olej

  • sól

  • pieprz czerwony

  • imbir

    2 kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w drobny makaronik, skropić winem i sosem chińskim. Rozgrzać olej włożyć obrany i posiekany drobniutko imbir i wsypać szczyptę pieprzu. Gdy olej się zaromatyzuje wrzucić mięso i smażyć ok 4 min. stale mieszając. Dodać warzywa po ok. 5 min. wlać sos chiński. Podawać prosto z patelni z dodatkiem ryżu na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 16.04.2012 22:58
wygląda apetycznie
Krystyna32 22.04.2011 07:03
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat