Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie danko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone warzywa 1 op
piersi z kurczaka 2 szt
kiełki sojowe 10 dag
wino białe 1 kieliszek
sos chiński 1 słoik
olej
sól
pieprz czerwony
imbir 2 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie danko

Mięso kroimy w drobny makaronik, skropić winem i sosem chińskim. Rozgrzać olej włożyć obrany i posiekany drobniutko imbir i wsypać szczyptę pieprzu. Gdy olej się zaromatyzuje wrzucić mięso i smażyć ok 4 min. stale mieszając. Dodać warzywa po ok. 5 min. wlać sos chiński. Podawać prosto z patelni z dodatkiem ryżu na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 16.04.2012 22:58
wygląda apetycznie
Krystyna32 22.04.2011 07:03
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak