Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie danie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupka chińska łagodna 2 szt
warzywa mrożone 450 g
szynka konserwowa 30 dag
cebula szt
kukurydza 4 łyżki
papryka marynowana kilka strąków
czosnek 2 ząbki
ogórek konserwowy Smak 3 szt
sos sojowy 2 łyżeczki

Porada

Do potrawy można dać fileta z kurczaka, kiełbasę lub parówki a także użyć pikantnych zupek.

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie danie

1. Zupki rozkruszamy w misce i zalewamy szklanką wrzątku przykrywamy i odstawiamy na 5 minut aż makaron napęcznieje. Cebulę i paprykę konserwową, ogórki kroimy w kostkę.Na rozgrzanej patelni smażymy warzywa na patelnię wraz z cebulą, papryką i ogórkami. Co jakiś czas podlewamy warzywa wodą aby się nie przypaliły. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy z zupek chińskich.

2.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do makaronu. Wędlinę kroimy w paski lub w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Doprawiamy sosem sojowym. Dekorujemy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak