Chińskie danie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka chińska łagodna

    2 szt
  • warzywa mrożone

    450 g
  • szynka konserwowa

    30 dag
  • cebula

    szt
  • kukurydza

    4 łyżki
  • papryka marynowana

    kilka strąków
  • czosnek

    2 ząbki
  • ogórek konserwowy Smak

    3 szt
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zupki rozkruszamy w misce i zalewamy szklanką wrzątku przykrywamy i odstawiamy na 5 minut aż makaron napęcznieje. Cebulę i paprykę konserwową, ogórki kroimy w kostkę.Na rozgrzanej patelni smażymy warzywa na patelnię wraz z cebulą, papryką i ogórkami. Co jakiś czas podlewamy warzywa wodą aby się nie przypaliły. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy z zupek chińskich.

2.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do makaronu. Wędlinę kroimy w paski lub w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Doprawiamy sosem sojowym. Dekorujemy keczupem.
JulkaTomeczek
Do potrawy można dać fileta z kurczaka, kiełbasę lub parówki a także użyć pikantnych zupek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat