Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chiński rosół

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak świeży 0,5 kg
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
seler korzeniowy 300 gram
sos sojowy 1 łyżka
woda 2 litry
imbir 1 sztuka
ryż 100 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: chiński rosół

Do garnka wrzucamy umyte mięso oraz obrane i umyte warzywa. Dodajemy anyż,listek laurowy,pieprz oraz pokrojony w drobne kawałki imbir. Gotujemy na małym ogniu 1,5 godziny. Następnie przecedzamy całość przez sito. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i podajemy z gorącym rosołem całość doprawiając sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.11.2012 21:29
rosół chiński robię trochę inaczej ale Twój wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak