Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska surówka z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
cebula 1-2 szt
marchew 2 szt
sól i pieprz d/s
cukier 1/5 szkl
olej 1/5 szkl
ocet 10 % 1/5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska surówka z kapusty

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce a cebulę kroimy w piórka.
Cukier, olej i ocet zagotowujemy i zalewamy marynatą wszystkie warzywa. Dokładnie mieszając i doprawiając do smaku.
Surówkę wkładamy do lodówki i po 30 minutach praktycznie jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 05.03.2017 21:50
Doskonale nadaje się do hamburgerów.
anetaM18 27.02.2017 17:02
Wspaniała chrupka surówka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak