Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska potrawka z ryżem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
filet z kurczaka 1 szt
papryka 1/2 szt
por 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
kapusta biała kawałek
grzyby mun 1 garść
sos chili
sos sojowy
ocet ryżowy
przyprawa orientalna
olej arachidowy

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska potrawka z ryżem

Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z 2 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką sosu chili, octu i przyprawy do dań chińskich. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Grzyby mun namoczyć. Kapustę posiekać, resztę warzyw pokroić w zapałkę. Ryż ugotować.
Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso. Zdjąć z patelni. Wrzucić marchewkę, kapustę, a następnie resztę warzyw. Smażyć 5 minut. Dodać mięso. Podsmażyć wszystko razem. Polać 2 łyżkami sosy sojowego i gotowe. Podawać z ryżem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 17.09.2015 21:00
Pyszna potrawka
kasiaw 17.09.2015 20:35
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak