Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Chinkali z łososiowym tatarem

5.0
(18)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Kolejny raz kuchnia gruzińska zawitała w nasze skromne progi. Teraz do naszych bram zastukał tatar z łososia, który stał się nadzieniem do gruzińskich pierogów chinkali.

Składniki:

Składniki:

mąka pszenna typ 650
400 gramów
masło 82%
1 łyżka
wrzątek
220 mililitrów
tatar
500 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Chinkali z łososiowym tatarem

W przepisie użyliśmy rybny tatar z  łososia. Możesz go zrobić z tego przepisu:

Tatar z łososia

We wrzątku rozpuszczamy masło. Dodajemy do mąki i wyrabiamy na gładko. Rozwałkowujemy na 1 mm, wykrawamy krążki przy pomocy kieliszka do martini.
Na środek każdego układamy po łyżeczce farszu. W dłoni układamy ciasto z farszem, które ma być poniżej palców. Zaplatamy falbankę wokół farszu.
Chinkali gotujemy w osolonym wrzątku, 15 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.03.2019 08:50
Bardzo apetyczne i kuszące danie,super że próbujecie każdej kuchni.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak