Chinkali z łososiowym tatarem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kolejny raz kuchnia gruzińska zawitała w nasze skromne progi. Teraz do naszych bram zastukał tatar z łososia.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mąka pszenna typ 650

    400 gramów
  • masło 82%

    1 łyżka
  • wrzątek

    220 mililitrów
  • tatar

    500 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

We wrzątku rozpuszczamy masło. Dodajemy do mąki i wyrabiamy na gładko. Rozwałkowujemy na 1 mm, wykrawamy krążki przy pomocy kieliszka do martini.
Na środek każdego układamy po łyżeczce farszu. W dłoni układamy ciasto z farszem, które ma być poniżej palców. Zaplatamy falbankę wokół farszu.
Chinkali gotujemy w osolonym wrzątku, 15 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy rybny tatar z łososia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 07.03.2019 08:50
Bardzo apetyczne i kuszące danie,super że próbujecie każdej kuchni.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat