Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli z pieczoną fasolką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczona fasolka 1 puszka
mielone mięso 200 g
czosnek 2 ząbki
kumin 1 łyżeczka
mielone nasiona kolendry 0,5 łyżeczki
cynamon 0,5 łyżeczki
bulion drobiowy 100 ml
smalec 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
ryż biały 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli z pieczoną fasolką

1. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy smalec. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku oraz wszystkie przyprawy prócz papryki. Podsmażamy przez 2 minuty na małym ogniu, często mieszając. Zmniejszamy ogień do minimum i dodajemy oba rodzaje papryki. Mieszamy aby wszystkie składniki się połączyły i dodajemy mięso. Zwiększamy ogień i smażymy mięso przez 5 minut cały czas mieszając.
2. Podsmażone mięso podlewamy gorącym bulionem, rondel przykrywamy i całość dusimy przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie gotujemy ryż.
3. Po 15 minutach dodajemy fasolkę z sosem pomidorowym. Całość dusimy jeszcze przez 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem.

Do przygotowania tego dania, zamiast fasolki z puszki można użyć fasolki przygotowanej wg. przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/253788/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 22.10.2012 11:53
zjadłabym takie danie.
Konczi 22.10.2012 10:26
lubię ostre dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak