Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli na rozgrzewkę

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kminek 1 łyzeczka
mięso mielone wołowe 450 gram
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
bulion 1 kostka
papryka 1 szt
papryczka chili 1 szt
fasola czerwona z puszki 250 g
kukurydza w puszce 100 gram
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli na rozgrzewkę

Na dużej patelni z przykrywką rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać czosnek, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażyć przez 1 minutę. Stopniowo dodawać zmieloną wołowinę, mieszając zrumieniać z każdej strony.
Dodać pomidory z zalewą i pół puszki pozostałego soku pomidorowego (w razie potrzeby uzupełnić wodą). Dodać bulion wołowy i doprawić solą oraz pieprzem, ewentualnie kolejnym bulionem.
Przykryć i gotować przez 20 - 25 minut, w zależności od delikatności mięsa. Dodać paprykę i suszone pomidory i gotować pod przykryciem aż papryka będzie prawie miękka, przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać fasolę i kukurydze i chwilę razem pogotować.
Podawać na gorąco z białym ryżem i kleksem kwaśnej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 22.11.2012 21:12
super rozgrzwka
adelajda 22.11.2012 16:27
super !
kupiska 22.11.2012 16:20
Zapewne syte danie :)
babajaga1969 22.11.2012 16:19
pyszna pikanteria - musi rozgrzewać :))
Poison1988 22.11.2012 15:00
pychotka! od samego czytania się cieplej robi :)
paula99926 22.11.2012 14:22
musi być pycha
gosia56 22.11.2012 14:11
napewno pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak