Chilli con pescado

Chilli con pescado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • ryba

    2 płaty, np. mintaja
  • przecier pomidorowy

    3 duże łyżki
  • pomidory w puszce

    400 g
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • chilli con carne

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • cebula

    4-5 sztuk
  • papryka

    1-2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chilli con pescado

Na patelnię wlać 4 łyżki wody (lub trochę oliwy), dodać posiekaną cebulę i paprykę w kawałkach. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie dołożyć kawałki ryby, posiekany czosnek oraz przyprawy. Przykryć i dusić 5 minut. Dodać przecier, pomidory i jeszcze raz dusić przez 5 minut. Smacznego!

Rybna alternatywa dla chilli con carne. Typowy przepis na chilli, ale z pominięciem fasoli, za którą nie przepadam.

Więcej - http://bakeandtaste.blogspot.com/2010/06/chilli-con-pescado.html

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (53)

ciekawska 07.11.2013 07:26
super przepis
Wafelek2601 10.10.2012 10:21
Świetne danie
Bernadeta1 02.10.2012 00:13
w takiej wersji nie jadłam, muszę wypróbować
Justyna223 29.08.2012 10:53
świetne
Natalia40 21.08.2012 16:35
bomba
Pietruszka 15.08.2012 13:15
wygląda apetycznie
paula99926 14.08.2012 21:17
wygląda super
Renata22 09.08.2012 19:33
moje klimaty ;) aż mi slinka cieknie...
Sroczka 24.07.2012 10:47
Nigdy nie jadłam tej potrawy, a szkoda, bo zapowiada się pysznie.
Rafał10 21.06.2012 11:35
Uwielbiam kuchnię meksykańską.... mniam !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat