Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
pomidory krojone z puszki 1
fasola czerwona z puszki 1
papryczka chili 1
cebula 1
olej do smażenia
pieprz
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć wołowinę.
Krok 1 - Chilli con carne foto
2
Dodać cebule pokrojoną w piórka i razem smażyć, aż wołowina zmięknie.
Krok 2 - Chilli con carne foto
3
Dodać pomidory z puszki, papryczkę chilli i przyprawy.
Krok 3 - Chilli con carne foto
4
Wsypać odsączoną fasolę i całość dusić, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Krok 4 - Chilli con carne foto
5
Jeśli potrzeba jeszcze raz doprawić do smaku. Ja chilli podałam z białym pieczywem.
Krok 5 - Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 17.06.2015 10:36
świetny przepis
Margo1 04.05.2015 17:26
apetycznie wygląda
Bernadeta1 24.04.2015 09:26
uwielbiam a dawno nie robiłam
Seba 24.04.2015 08:12
pyszne jedzonko
Alex_M 24.04.2015 07:34
lubię to danie :)
Iwusia 23.04.2015 23:20
smaczne danie
fotoviderek 23.04.2015 18:59
Moje ulubione danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak