Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 450 g
papryczka chili 2 szt
fasola czerwona z puszki 400 g
cebula biała 1 szt
pomidory krojone z puszki 400 g
oregano 1 łyżeczka
kumin 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
ząbki czosnku 4 szt
olej do smażenia 100 ml
sól do smaku 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Kroki postępowania

1
Szatkujemy w drobną kostkę cebulę.
Krok 1 - Chilli con carne foto
2
Rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy cebulę oraz zmiażdżony czosnek. Całość smażymy około 2 minut.
Krok 2 - Chilli con carne foto
3
Doprawiamy cebulę z czosnkiem oregano, kuminem oraz papryką. Miezsamy całość i ponownie smażymy około 1 minuty.
Krok 3 - Chilli con carne foto
4
Dodajemy mięso i smażymy na mocnym ogniu cały czas mieszając. Proces powinien trwać 10 minut.
Krok 4 - Chilli con carne foto
5
Pozbawiamy papryki chilli pestek i szatkujemy w drobną kostkę.
Krok 5 - Chilli con carne foto
6
Dodajemy pomidory z puszki oraz paprykę chilli. Dusimy całość przez 30 minut. Jeżeli zajdzie taka potrzeba można dolać odrobinę wody.
Krok 6 - Chilli con carne foto
7
Po 30 minutach dodajemy bez zalewy fasolę. Ponownie dusimy całość 10 minut.
Krok 7 - Chilli con carne foto
8
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 8 - Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 02.04.2015 23:57
jest doskonałe
Wafelek2601 02.04.2015 22:14
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak