Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
fasola czerwona z puszki 2 puszki
papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
bulion 1,5 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

Kroki postępowania

1
Cebulę, papryki pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę oraz paprykę przez kilka minut.
Krok 1 - Chilli con carne foto
2
Następnie dodać mięso mielone i smażyć mieszając co jakiś czas.
Krok 2 - Chilli con carne foto
3
Gdy papryka zmięknie, wlać pomidory, dodać bulion, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż sok nieco odparuje, ok. 15 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać chili i paprykę słodką.
Krok 3 - Chilli con carne foto
4
Na koniec wrzucić odsączoną i przepłukaną fasolę czerwoną. Dusić chwilę.
Krok 4 - Chilli con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak