Chilli con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 gram
  • fasola czerwona z puszki

    2 puszki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • bulion

    1,5 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chilli con carne foto
Cebulę, papryki pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę oraz paprykę przez kilka minut.
Krok 2 - Chilli con carne foto
Następnie dodać mięso mielone i smażyć mieszając co jakiś czas.
Krok 3 - Chilli con carne foto
Gdy papryka zmięknie, wlać pomidory, dodać bulion, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż sok nieco odparuje, ok. 15 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać chili i paprykę słodką.
Krok 4 - Chilli con carne foto
Na koniec wrzucić odsączoną i przepłukaną fasolę czerwoną. Dusić chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat