Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli con carne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
ryż 1 torebka
fasola czerwona 1 puszka
suszone pomidory 3 sztuki
cebula 2 sztuki
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
pomidory pelati 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli con carne

1. Podsmażamy cebulkę z czosnkiem (aby nie zrobił się brązowy)
2. Dodajemy przyprawy i minutkę przesmażamy
3. Stopniowo dodajemy mięso mielone
4. Dodajemy pomidory i całość mieszamy
5. Dodajemy paprykę i suszone pomidory (wszystko pokrojone) i 20 minut dusimy na małym ogniu
6. Dodajemy bulion (przygotowany z kostki rosołowej)
7. Dodajemy fasolę i kolejne 3 minutki gotujemy.
8. W między czasie gotujemy ryż i w zależności od upodobań podajemy jako danie jedno-garnkowe, albo osobno.
9. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak