Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli Con Carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
papryka 1 szt
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
papryczka chilli 2 szt
pomidory z puszki lub koncentrat 1 puszka
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
przyprawy 1 łyżka
bulion 1 szklanka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli Con Carne

Mięso mielone podsmażamy z cebulą oraz czosnkiem. Dolewamy bulionu, dodajemy pomidory z puszki, pokrojona paprykę i papryczkę chilli. Dusimy ok. 40 minut. Pod koniec dodajemy fasolę z puszki doprawiamy słodką/ ostrą papryką, pieprzem ziołowym, oregano, bazylią. Zagęszczamy mąką. W sezonie można dodać po kawałku kolorowych papryk, ładniejszy efekt wizualny lub dodać kukurydzę ( ja akurat nie przepadam). Podawać z ryżem. Smaznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak