Chilli Con Carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dkg
  • papryka

    1 szt
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • papryczka chilli

    2 szt
  • pomidory z puszki lub koncentrat

    1 puszka
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • przyprawy

    1 łyżka
  • bulion

    1 szklanka
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażamy z cebulą oraz czosnkiem. Dolewamy bulionu, dodajemy pomidory z puszki, pokrojona paprykę i papryczkę chilli. Dusimy ok. 40 minut. Pod koniec dodajemy fasolę z puszki doprawiamy słodką/ ostrą papryką, pieprzem ziołowym, oregano, bazylią. Zagęszczamy mąką. W sezonie można dodać po kawałku kolorowych papryk, ładniejszy efekt wizualny lub dodać kukurydzę ( ja akurat nie przepadam). Podawać z ryżem. Smaznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat