Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chilindrón

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
czosnek posiekany 2 ząbki
oliwa 5 łyżek
sól
pieprz
papryka zielona 1 szt
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chilindrón

Na rozgrzanej oliwą patelni smażymy cebulę i czosnek aż się zeszklą,następnie dodajemy suszone przyprawy i mieszamy,zwiększamy ogień i kiedy oliwa z cebulą zacznie wrzeć wrzucamy paprykę pokrojoną w paski.Szybko obsmażamy na dużym ogniu mieszamy podrzucając na patelni.Papryka powinna się rumienić a nie dusić w sosie własnym.PODAJEMY NA GORĄCO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak