Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Fix Kurczak po meksykańsku 1 op
kukurydza 2/3 puszki
papryka czerwona 2/3 szt
cebula 1 szt
indyk 400-500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chili z indyka

Na patelni podsmażamy mięso z cebulą pokrojoną w piórka bez przypraw – do momentu aż będzie sypkie. Następnie dodajemy 2/3 puszki kukurydzy i paprykę (jak będzie duża to nie dodajemy całej) i smażymy razem około 5 minut mieszając. Następnie dolewamy szklankę wody, wszystko posypujemy Fix’em, mieszamy i dusimy kolejne 5 minut. Podajemy z pieczywem luc plackami tortilla.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 14.07.2012 18:46
super
smakowita 14.06.2012 19:03
pyszności !
Adamorek 05.04.2012 13:30
niezłe
Iwona45 16.01.2012 12:26
pycha
caroline1983 20.05.2011 21:16
Bardzo lubie dania tego typu
Iwona56 06.04.2011 11:01
pewnie pyszne
IlonaAlbertos 10.03.2011 00:18
Apetyczne :)
monisia1977 07.01.2011 21:59
dobre
RenataZ-et 25.12.2010 21:06
Lubię takie jedzonko.
MAR3STA 20.12.2010 20:45
na pewno bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak