Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili sin carne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
passata pomidorowa 200 ml
kumin 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier palmowy 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chili sin carne


Papryki kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Grillujemy po kilka minut z obu stron, kroimy w kostkę. Razem z posiekaną cebulą i pokrojonym w kostkę selerem dusimy, na rozgrzanym oleju, przez 10 min.
Następnie dodajemy osączoną z zalewy fasolę, passatę, sos sojowy, ocet, cukier, cynamon, słodką, ostrą i wędzoną paprykę, kumin, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie mieszamy, i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, przez 60 min, od czasu, do czasu mieszając.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Całość podajemy z ryżem i obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 29.11.2016 11:14
:D Dziękuję ;) pozdrawiam ;)
Bernadeta1 24.11.2016 17:38
Jak tu pysznie u Ciebie !
Malinka 24.11.2016 12:09
Chętnie bym się poczęstowała :)
olkaaa 24.11.2016 10:40
fajnie wygląda
Aleksandra/Olcia 24.11.2016 10:31
tylko zobaczyłam zdjęcie wiedziałam że to będzie Twój przepis....
Edith85 24.11.2016 07:51
Fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak