Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con corne z nachosami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
nachos 1 opakowanie
pomidory krojone z puszki
papryczka chili
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
cebula
ząbki czosnku 3 ząbki
przecier pomidorowy 4-6 łyżek
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
tabasco
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con corne z nachosami

1. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę, kiedy się zarumieni dodajemy mięso i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wszystko razem podsmażamy.
2. Do mięsa dodajemy posiekaną papryczkę chili, smażymy, a następnie pomidory z puszki. Wsypujemy przyprawy i dusimy, aż pomidory się rozgotują i woda z nich odparuje. Dodajemy przecier, fasolę i kukurydzę oraz kilka kropel tabasco. Dusimy kilka minut i doprawiamy do smaku.
3. Nachosy rozkładamy na talerzu, a na ich środek wykładamy przygotowaną potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asik32 07.03.2015 13:02
bardzo dobre danie.
wwwiolka 04.03.2015 18:13
Bardzo fajny przepis.
Monika-twin 04.03.2015 17:13
PYSZNOŚCI! LUBIE TAKIE.
joanna43 04.03.2015 16:26
oj tak, zdecydowanie moje smaki
romanrafal
romanrafal 04.03.2015 15:47
pyszności bardzo lubię
bertpvd 04.03.2015 14:07
uwielbiam chilli con carne :) rewelacyjny przepis i zdjęcie
adelajda 04.03.2015 12:01
Pyszna przekąska :)
erym 04.03.2015 11:47
jak to wyglada, super pomysl!
tomek18 04.03.2015 05:28
mniam mniam:) moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak