Chili con carne z wołowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • bulion

    1/2 litra
  • pomidory krojone z puszki

    400 g
  • pietruszka zielona

    1/2 pęczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    2-3 łyżki
  • cukier kryształ

    szczpyta
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę pokroić w kostkę, przyrumienić na oleju, dodać mięso mielone i przysmażyć do jego miękkości.
2. Dodać bulion, przecier pomidorowy, pomidory z puszki razem ze zalewą i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić do smaku.
Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotować do miękkości.
3. Dodać kukurydzę wraz z zalewą oraz odsączoną na sitku fasolę. Gotować ok 15 min. Na końcu dodać poszatkowaną nać zielonej pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 31.12.2016 00:13
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat