Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka czerwona
2 szt -
cebula
2 szt -
czosnek
2 ząbki -
pomidory krojone z puszki
1 op -
fasola czerwona z puszki
1 op -
kukurydza w puszce
1 op -
mięso mielone wołowe
350 g -
bulion
100 ml -
kasza jaglana
100 g -
sos sojowy
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
oregano
-
Kmin rzymski mielony Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Chili con carne z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Danie podawać z kaszą jaglaną.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się