Chili con carne z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory krojone z puszki

    1 op
  • fasola czerwona z puszki

    1 op
  • kukurydza w puszce

    1 op
  • mięso mielone wołowe

    350 g
  • bulion

    100 ml
  • kasza jaglana

    100 g
  • sos sojowy

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • oregano

  • Kmin rzymski mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, paprykę pokroić w kostkę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i paprykę. Dodać mięso mielone i podsmażyć. Następnie dodać pomidory krojone oraz bulion. Całość dusić pod przykryciem do momentu aż mięso zmięknie. Na koniec dodać czerwona fasolę oraz kukurydzę. Całość wymieszać i doprawić do smaku sosem sojowym, chili, papryką mieloną, oregano oraz kminem.
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Danie podawać z kaszą jaglaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 24.06.2017 18:39
super danie!
ilka01 24.06.2017 16:36
pyszności .....:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat