Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne z kaszą jaglaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 op
fasola czerwona z puszki 1 op
kukurydza w puszce 1 op
mięso mielone wołowe 350 g
bulion 100 ml
kasza jaglana 100 g
sos sojowy
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
Kmin rzymski mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne z kaszą jaglaną

Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, paprykę pokroić w kostkę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek i paprykę. Dodać mięso mielone i podsmażyć. Następnie dodać pomidory krojone oraz bulion. Całość dusić pod przykryciem do momentu aż mięso zmięknie. Na koniec dodać czerwona fasolę oraz kukurydzę. Całość wymieszać i doprawić do smaku sosem sojowym, chili, papryką mieloną, oregano oraz kminem.
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Danie podawać z kaszą jaglaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.06.2017 18:39
super danie!
ilka01 24.06.2017 16:36
pyszności .....:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak