Chili con carne z czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina mielona

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżka
  • czosnek

    3 ząbek
  • pomidory w puszce

    400 gram
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • bulion wołowy

    400 mililitr
  • kumin

    1/2 łyżeczka
  • papryczka chili

    2 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • czekolada 80%

    2 kostka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chili con carne z czekoladą foto
W dużym naczyniu podgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, kumin oraz chili. Chwilę podsmażyć, nie doprowadzając do zrumienienia się czosnku. Dodać wołowinę i smażyć do miękkości.
Krok 2 - Chili con carne z czekoladą foto
Dodać pomidory z puszki i bulion wołowy. Dusić około 20 minut do zredukowania się płynu i zagęszczenia. Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę pogotować. Dodać odsączoną fasolę z puszki. Wymieszać do połączenia się składników. Pod koniec gotowania dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia.
Krok 3 - Chili con carne z czekoladą foto
Podawać z ryżem, pieczywem, tortillą lub nachos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 14.05.2013 22:26
super przepis, kusi by wypróbować
adam1f 04.01.2013 00:20
dobre
Poison1988 01.12.2012 13:31
niezwykłe połączenie!
Piotr-21 30.11.2012 22:08
smaczne
ilka_86 30.11.2012 21:24
koniecznie muszę kiedyś spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat