Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne z czekoladą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 500 gram
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżka
czosnek 3 ząbek
pomidory w puszce 400 gram
fasola czerwona z puszki 1 puszka
bulion wołowy 400 mililitr
kumin 1/2 łyżeczka
papryczka chili 2 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
czekolada 80% 2 kostka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne z czekoladą

Kroki postępowania

1
W dużym naczyniu podgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, kumin oraz chili. Chwilę podsmażyć, nie doprowadzając do zrumienienia się czosnku. Dodać wołowinę i smażyć do miękkości.
Krok 1 - Chili con carne z czekoladą foto
2
Dodać pomidory z puszki i bulion wołowy. Dusić około 20 minut do zredukowania się płynu i zagęszczenia. Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę pogotować. Dodać odsączoną fasolę z puszki. Wymieszać do połączenia się składników. Pod koniec gotowania dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia.
Krok 2 - Chili con carne z czekoladą foto
3
Podawać z ryżem, pieczywem, tortillą lub nachos.
Krok 3 - Chili con carne z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 14.05.2013 22:26
super przepis, kusi by wypróbować
adam1f 04.01.2013 00:20
dobre
Poison1988 01.12.2012 13:31
niezwykłe połączenie!
Piotr-21 30.11.2012 22:08
smaczne
ilka_86 30.11.2012 21:24
koniecznie muszę kiedyś spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak