Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chili con carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
ząbki czosnku 4 szt
olej 3 łyżki
mielone mięso wołowe 400 gram
zielona i czerwona papryka 1 szt
przecier pomidorowy 4 łyzki
pomidory 250 gram
cukier do smaku
sól do smaku
fasola 250 gram
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: chili con carne

Cebulę i czosnek obrać, oczyścić i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone, podsmażyć, cały czas mieszając. paprykę umyc, przekroić usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Razem z przecierem dodać do mięsa. Dusić 5 minut mieszając. Fasolę osączyć, pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do mięsa i wmieszać. Doprawić ostrą papryką, cukrem i solą. Zagotować, następnie zmniejszyc ogień i gotowac jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 04.06.2011 09:32
ciekawy przepis
Smakosz6 22.09.2010 15:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak