Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
olej do smażenia
przyprawy wg gustu

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Rozgrzewamy tłuszcz i szklimy na nim drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy mieszanką przypraw do chili con carne. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dodajemy przecier pomidorowy i podlewamy woda tak aby przykryła mięso z warzywami. Dusimy na małym ogniu około 30-40 minut. Dodajemy odcedzone z zalewy fasole: białą i czerwoną. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. W osolonej wodzie gotujemy ryż. Odcedzamy. Chili con carne serwujemy z ryżem lub białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 31.01.2017 09:06
apetycznie wygląda!!
Ola1984 31.01.2017 08:34
Uwielbiam chili, u mnie z dodatkiem gorzkiej czekolady ;)
monika141 31.01.2017 07:03
barzo lubię chilli
Urszula Świeca 30.01.2017 22:10
Pomysłowe danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak