Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 500 gram
bulion drobiowy 1 litr
cebula 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
sos sojowy do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy dodajemy mięso. Doprawiamy sosem sojowym i dodajemy wszystkie przyprawy. Chwilę podsmażamy. Zalewamy bulionem i dusimy. Dodajemy fasolę ,kukurydzę i pomidory. Dusimy 50 minut na wolnym ogniu, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak