Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chili con carne

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
oregano 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chili con carne

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - chili con carne foto
2
Dodajemy mięso mielone. Ponownie smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - chili con carne foto
3
Do mięsa dodajemy odsączoną kukurydzę. Następnie dodajemy odsączoną i opłukaną czerwoną fasolę.
Krok 3 - chili con carne foto
4
Na koniec dodajemy pomidory z puszki oraz oregano i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Następnie doprawiamy przyprawami do smaku.
Krok 4 - chili con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 22.10.2016 17:49
pyszności :)
benka 22.10.2016 15:25
Lubimy takie dania.
Bernadeta1 22.10.2016 14:58
bardzo dawno nie robiłam a smaczne jedzonko
MonikaW 22.10.2016 14:45
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak