Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 500 g
fasola czerwona z puszki 400 g
pomidory krojone z puszki 400 g
kukurydza w puszce 4 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki
cebula 2 sztuki
cukier 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
sól i pieprz 2 szczypty

Porada

Podawać możemy w formie przekąski z nachosami, lub jako danie obiadowe z ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Na patelni, na łyżce oliwy, szklimy pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy mięso i przyprawy, przesmażamy całość do momentu, aż mięso zmieni kolor i ładnie się zarumieni.

Do zawartości patelni dorzucamy pomidory, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę razem z zalewą, kukurydzę, jeszcze przez parę minut całość podsmażamy, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 23.09.2016 19:59
rewelacyjna potrawa!
Bernadeta1 23.09.2016 18:31
dawno nie robiłam a bardzo lubię, pyszne jedzonko
bietka 23.09.2016 11:39
smaczne jedzonko : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak