Chili con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wołowina

    500 g
  • fasola czerwona z puszki

    400 g
  • pomidory krojone z puszki

    400 g
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni, na łyżce oliwy, szklimy pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy mięso i przyprawy, przesmażamy całość do momentu, aż mięso zmieni kolor i ładnie się zarumieni.

Do zawartości patelni dorzucamy pomidory, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę razem z zalewą, kukurydzę, jeszcze przez parę minut całość podsmażamy, doprawiamy do smaku.

NiePieprz.pl
Podawać możemy w formie przekąski z nachosami, lub jako danie obiadowe z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 23.09.2016 19:59
rewelacyjna potrawa!
Bernadeta1 23.09.2016 18:31
dawno nie robiłam a bardzo lubię, pyszne jedzonko
bietka 23.09.2016 11:39
smaczne jedzonko : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat