Chili Con Carne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • woda

    600 ml
  • cebula

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    200 g
  • kukurydza w puszce

    100 g
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory w puszce

    200 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • kolendra mielona

    1 łyżeczka
  • kumin

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chili Con Carne foto
Czosnek i chili posiekaj drobno. Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Na rozgrzanej patelni przesmaż wszystkie pokrojone warzywa.
Krok 2 - Chili Con Carne foto
Do warzyw dodaj mięso mielone. Smaż na wolnym ogniu aż woda z duszenia zupełnie odparuje.
Krok 3 - Chili Con Carne foto
Do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki oraz kumin i kolendrę. Następnie dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę. Wlej 600 ml wrzącej wody, zmniejsz ogień i duś potrawę 25 minut.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 10.04.2016 19:18
świetne klasyczne chilli ;)
Aleksandra/Olcia 10.04.2016 16:19
apetyczne danie
IKrakowianka 10.04.2016 16:11
fajny pomysł na danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat