Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne
Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, wrzucamy wołowinę i smażymy kilka minut, doprawiamy solą oraz kuminem, przekładamy do garnka. Papryczkę chili kroimy w drobną kostkę, natomiast papryki kroimy w średnią kostkę. Fasolkę kroimy na małe części, a cebulę siekamy. Na patelnię, z której zdjęliśmy mięso wrzucamy paprykę, papryczkę, fasolkę szparagową. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, wciskamy czosnek i smażymy kilka minut. Przekładamy zawartość do mięsa. Pomidory w całości kroimy w małą kostkę i razem z cebulą smażymy na patelni do czasu zeszklenia cebuli. Dodajemy do reszty. Wrzucamy do garnka też kukurydzę, groszek oraz fasolę czerwoną. Gotujemy chwilę aby smaki sobą przeszły. Połowę woreczka ryżu gotujemy al dente z osolonej wodzie, natomiast połowę gotujemy z dodatkiem papryki. Danie przekładamy do tortillowych miseczek i dekorujemy kolendrą. Podajemy z kulką ryżu.