Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne
Kroki postępowania
Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor.
papryczka chilli | 1 szt |
papryka czerwona | 1 szt |
pomidor | 2 szt |
przecier pomidorowy | 200 ml |
pierś z kurczaka | 50 dkg |
cebula | 1 szt |
fasola czerwona z puszki | 1 puszka |
kukurydza w puszce | 0,5 puszki |
Oregano suszone Prymat | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
olej | 4 łyżki |
ryż | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: