Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chilli 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidor 2 szt
przecier pomidorowy 200 ml
pierś z kurczaka 50 dkg
cebula 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 0,5 puszki
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
ryż 1 szklanka

Porada

Ryż można zastąpić plackiem tortilli

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Kroki postępowania

1
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek. Dodać pieprz cayenne, oregano, słodką paprykę. Po minucie dodajemy mielone mięso.
Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor.
Krok 1 - Chili con carne foto
2
Smacznego!
3
Gotujemy litr wody. Dodajemy ryż. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem około 15 min.
Krok 3 - Chili con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.11.2014 08:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak