Chili con carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczka chilli

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidor

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • pierś z kurczaka

    50 dkg
  • cebula

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    0,5 puszki
  • Oregano suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • ryż

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chili con carne foto
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek. Dodać pieprz cayenne, oregano, słodką paprykę. Po minucie dodajemy mielone mięso.
Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Chili con carne foto
Gotujemy litr wody. Dodajemy ryż. Gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem około 15 min.
Ryż można zastąpić plackiem tortilli

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.11.2014 08:57
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat