Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
fasola czerwona z puszki 1 puszka
bulion 1 litr
przecier pomidorowy 250 ml
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
olej do smażenia
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Mięso kroimy w kostke, smazymy na patelni do miekosci wraz z cebula i czosnkiem. Przekładamy do duzego garnka, zalewamy bulionem i przecierem pomidorowym, dodajemy odcedzona kukurydze i fasole oraz papryszke chilli, doprawiamy papryka slodka. Gotujemy az zupa nabierze charakteru, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.12.2014 09:38
pyszna zupka
Motorek 10.07.2014 17:50
bardzo dobre
Niki22 30.05.2014 17:28
bardzo lubię :)
molanka 30.05.2014 14:07
coś dla fanów chili
Renata22 30.05.2014 13:26
pycha obiad, taki pikantny!
Laila2786 30.05.2014 12:23
pyszne jedzonko aż ślinka cieknie
berys18 30.05.2014 12:17
smaczne danie
Bernadeta1 30.05.2014 11:07
bardzo lubię
gosia56 30.05.2014 10:43
pyszne jedzonko;)
Renata9 30.05.2014 08:12
smaczne jedzonko
ice cubes 30.05.2014 07:38
ciekawy jestem smaku
Lidzia 30.05.2014 05:23
Taką lubię.
Gracer 29.05.2014 23:28
super przepis
jasiek 29.05.2014 22:45
niezłą zupka
IKrakowianka 29.05.2014 22:09
pyszna potrawa
Patriszja
Patriszja 29.05.2014 21:57
pysznie wygląda :) zachęca mnie do jedzenia...:) szkoda że przez ekran się nie da :p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak