Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 350 g
kukurydza 1 puszka
pomidory krojone 1 puszka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
Kmin rzymski mielony Prymat spora szczypta
cynamon 1 szczypta
sól
pieprz
płatki chili
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Kroki postępowania

1
Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na oliwie, uważając, żeby się nie przypalił.
Krok 1 - Chili con carne foto
2
Dodajemy mielone mięso (u mnie udziec z indyk) i smażymy przez 5 minut pilnując, żeby nie porobiły się za duże grudki.
Krok 2 - Chili con carne foto
3
Dodajemy odsączoną kukurydzę i odsączoną fasolę, mieszamy.
Krok 3 - Chili con carne foto
4
po kolejnych 5 minutach dodajemy pomidory razem z zalewą i całość doprawiamy do smaku. Gotujemy przez 10 minut mieszając od czasu do czasu.
Krok 4 - Chili con carne foto
5
Chili con carne podjemy z ryżem, kukurydzianą tortillą, lub po prostu ze świeżą bagietką
Krok 5 - Chili con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.03.2012 22:48
mniam...
dwa pokoje z kuchnią 08.03.2012 12:45
lubię bardzo
gosia47-47 08.03.2012 07:56
pycha
Anna146 08.03.2012 07:03
uwielbiam dania z czerwoną fasolą
agnieszka137 07.03.2012 23:49
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak