Chili Con Carne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    50 dag
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • czosnek

    5 ząbków
  • cebula

    2 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • olej

    5 łyżek
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • przyprawa do chili con carne

    1 opakowanie
  • oregano

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.
4. Mięso z przygotowanymi warzywami dusimy na patelni z dodatkiem oleju około 15 minut.
5. Dodajemy kukurydzę i fasolę wraz z zalewami, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy przyprawę do chili con carne, oregano, słodką paprykę i pieprz chili. Dokładnie mieszamy. Dusimy około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat