Przepis i sposób przygotowania na: Chickenburgery
Liście sałaty umyć, osuszyć, pozbawić najtwardszych części.
Pierś z kurczaka pokroić na 4 części - najpierw w połowie na dwa płaty, a potem te dwa płaty przekroić w połowie dzieląc szpiczasty koniec i okrągło-kwadratową część. Tą drugą przekroić w poprzek na pół, tworząc kotlety, wszystkie 6 części kurczaka delikatnie rozbić.
Wymieszać bułkę tartą ze zmielonymi płatkami kukurydzianymi i przyprawami w misce. W drugiej misce umieścić mleko, a w trzeciej roztrzepać jajko. Na patelni rozgrzać olej.
Kotlety najpierw maczać w mleku, potem w panierce, następnie w jajku i znów w panierce i od razu kłaść na patelni i smażyć na złoto. Kiedy się usmażą zdejmować z patelni i kłaść na ręczniku papierowym.
Bułki przekroić w poprzek, ułożyć na spodach liście sałaty i posmarować sosem, ułożyć kotlety i przykryć całość wierzchnią częścią bułki.