Chicken nuggets

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    50 dag
  • oliwa

    2 łyż
  • czosnek

    4 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/4 łyż
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę wielkości dużego orzecha włoskiego. Oliwę wymieszać z solą, czarnym pieprzem i drobniutko posiekanym czosnkiem. Zamarynować mięso w przygotowanej mieszance, odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. Tartą bułkę wymieszać z pieprzem kajeńskim i w mieszance tej panierować wyjęte z marynaty mięso. Tak przygotowane porcyjki mięsa ułożyć na blasze wysmarowanej oliwa i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni c przez około 15 minut. Podawać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olaa 25.05.2011 12:56
pyszne
berys18 17.12.2010 08:58
super
Tika4444 06.12.2010 08:32
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat