Przepis i sposób przygotowania na: Chicken butter masala
Filet kurczaka pokrojony w kostkę zamarynowałem. Odstawiłem do lodówki na godzinę. Następnie wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika na 10 minut. Ostudziłem.
Sos masala: wymieszałem oliwę, starty imbir, rozgnieciony czosnek, garam masala, kumin, kozieradkę i sól.
Z pomidorów usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w grubą kostkę.
Rozgrzałem masło, zeszkliłem cebulę i szalotkę. Pomidory szybko podsmażyłem na dużym ogniu. Przełożyłem do garnka. Kurczaka podsmażyłem partiami na maśle , dodałem przygotowany sos masala, doprawiłem solą , cukrem i pieprzem. Wszystko połączyłem w garnku , dodałem pomidory z puszki z zalewą. Dodałem koncentrat pomidorowy , śmietanę i wymieszałem. Podałem z chlebkiem naan.