Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
piersi z kurczaka
2 szt -
duże pszenne bułki
2 szt -
Papier do smażenia
1 szt -
salsa paprykowa
-
zielona papryka
0,5 szt -
żółta papryka
0,5 szt -
mały soczysty pomidor
1 szt -
kukurydza
4 łyżek -
szczypiorek
0,5 pęczek -
oliwa
1 łyzka -
sok z cytryny
2 łyżka -
papryczka chili
1 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Każdy filet wkładamy między pergamin i smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu po 5 minut z każdej strony.
W między czasie paprykę, chili, pomidora i szczypiorek drobno kroimy.

Bułki przekrawamy i na każdej układamy gotowego kurczaka.

Smacznego :)
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się