Chicken burger wg Buni

Chicken burger wg Buni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak filety

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz mielony

    1 szczypta
  • mąka

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielić piersi z kurczaka ( ja rozdrabniam w Rozdrabniaczu lub malakserze ) .Wyrobić mięso, olej, wodę, jajko , bułkę tartą .Doprawić do smaku solą , pieprzem i . .Uformować 4 burgery . Obtoczyć lekko w mące . Spłaszczyć . Na patelni rozgrzać masło i olej i smażyć chicken burgery na rumiano z obu stron przewracając je kilka razy .
Podawać można różnie z ziemniakami puree , frytkami lub w bułce z dodatkami jak kto lubi . Do tego zestaw surówek ( nie przepadam za burgerami w bułce - w każdym razie nie na obiad ).
Tu podałam z kluskami śląskimi i odrobiną sosu z zapasów , a do tego marchewka z groszkiem oprószana .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 30.05.2013 16:44
domowe zawsze najlepsze!
teresa18 30.05.2013 13:20
cudnie podane
aisoglam 30.05.2013 13:09
Smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat