Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chatka Baby Jagi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 50 dag
masło 10 dag
cukier 1/2 szkl
morele 1 puszka
masa krówkowa 1/2 puszki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Chatka Baby Jagi

Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodając ser, cały czas mieszając.

Na folii aluminiowej układamy herbatniki w taki sposób, aby utworzyły prostokąt ( 3 x 6 herbatników )

W boku złożonym z trzech herbatników, powinny stykac się krótszymi krawędziami. Przykrywamy masą krówkową, na wierzchu układamy drugą warstwę herbatników, pośrodku na herbatniki nakładamy masę sernikową, a na górze układamy morele. Składamy herbatniki formując trójkąt, podnosząc folię po bokach ułożonych z 6 herbatników , tak aby zetknęły się u góry.

Dociskamy ciasto. Polewamy ciasto polewa czekoladową i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.10.2016 10:04
lubimy to ciasto :-)
Stenka 17.10.2016 18:48
smaczne ciasto
Maridka19 17.10.2016 14:50
Ale smaczne musi być :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak