Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Charquican- tradycyjna chilijska potrawa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
ziemniaki 4-5 szt
dynia 1/4 szt
marchewka 1
kukurydza 1/2 szkl
groszek zielony 1/2 szkl
cebula 1
ząbki czosnku 2
oregano 1 łyżeczka
kminek 3/4 łyżeczki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
woda 1,5 szkl
oliwa 2 łyżki
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Charquican- tradycyjna chilijska potrawa

Ziemniaki, marchewkę i dynię ( najlepiej bez skórki ) kroimy w kostkę ( 2 x 2 cm). Zalewamy wodą z dodatkiem soli i gotujemy do miękkości.
Cebulę i czosnek kroimy z drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso ( wołowe lub wieprzowe).
Zawartość patelni przekładamy do garnka z gotującymi się warzywami.
Kiedy dynia z ziemniakami odrobinę się rozgotują dodajemy groszek z kukurydzą. Najlepiej mrożone ale w ostateczności mogą być z puszki
Gulasz doprawiamy białym pieprzem, oregano, kminkiem i słodką papryką w proszku.
Potrawę podajemy z sadzonym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 19.10.2015 11:29
Dziękuję :)
wyattearp 16.10.2015 12:36
smacznie wygląda
wwwiolka 16.10.2015 11:24
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak