Chałwa z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sezam

    200 g
  • miód płynny

    3 łyżki
  • żurawina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sezam prażymy chwilkę na suchej patelni uważając żeby się nie przypalił bo będzie gorzki. Następnie wystudzony mielimy w młynku do kawy lub w blenderze. Dodajemy miód i drobno posiekaną żurawinę i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kuleczki lub inny kształt. Chodzimy w lodówce. Z tej porcji wyszło mi 10 kuleczek wielkości orzecha włoskiego.
Smacznego :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kardamonovy 03.03.2017 10:46
Ooo, już dawno chciałam spróbować zrobić chałwę. Dzięki.
Ela15 02.03.2017 11:57
świetny deser
kokoszka 25.02.2017 20:21
pyszne na deser :)
Wacław 23.02.2017 12:39
coś dla mnie :-)
Edith85 23.02.2017 11:44
Ja robiłam w młynku i szło super :-)
Małgorzata92 23.02.2017 11:36
Super deser :)
Laila2786 23.02.2017 11:33
domowa chałwa najlepsza, muszę spróbować
gosia56 23.02.2017 10:59
też juz robiłam taką domową jest pyszna tylko się bałam ze blender się spali

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat