Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sezam 200 g
miód płynny 3 łyżki
żurawina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa z żurawiną

Sezam prażymy chwilkę na suchej patelni uważając żeby się nie przypalił bo będzie gorzki. Następnie wystudzony mielimy w młynku do kawy lub w blenderze. Dodajemy miód i drobno posiekaną żurawinę i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kuleczki lub inny kształt. Chodzimy w lodówce. Z tej porcji wyszło mi 10 kuleczek wielkości orzecha włoskiego.
Smacznego :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 03.03.2017 10:46
Ooo, już dawno chciałam spróbować zrobić chałwę. Dzięki.
Ela15 02.03.2017 11:57
świetny deser
kokoszka
kokoszka 25.02.2017 20:21
pyszne na deser :)
Wacław 23.02.2017 12:39
coś dla mnie :-)
Edith85 23.02.2017 11:44
Ja robiłam w młynku i szło super :-)
Małgorzata92 23.02.2017 11:36
Super deser :)
Laila2786 23.02.2017 11:33
domowa chałwa najlepsza, muszę spróbować
gosia56 23.02.2017 10:59
też juz robiłam taką domową jest pyszna tylko się bałam ze blender się spali

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak