Chałka z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chałka

    4 kromki
  • śmietana 30%

    1 pojemnik
  • cukier puder

    2 łyżki
  • pomarańcza

    1 szt.
  • rodzynki

    2 łyżki
  • orzechy laskowe

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.Zimną śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru.Kromki chałki zrumienić na złoto w tosterze lub piekarniku.Na jeszcze ciepłe położyć cząstki pomarańczy i ubitą śmietanę.Udekorować orzechami laskowymi i rodzynkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 26.06.2012 22:09
;00fajny pomysł
novita23 08.10.2011 08:49
pyszne
Kopiko1983 03.09.2011 20:35
Pyszne! Mniam...
joanna77 01.09.2011 16:19
super
Teresa19 16.07.2011 22:13
fajne
Halusia 28.06.2011 20:54
Fajny przepis!
Agnik 05.06.2011 09:09
ciekawe połączenie
Ania67 12.05.2011 20:50
fajny pomysł
maciek7 25.03.2011 20:22
pycha
wiktor188 02.01.2011 15:24
SUPER

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat