Przepis i sposób przygotowania na: Chaczapuri z serem i szpinakiem Zewy
Kroki postępowania
Drożdże wymieszać z cukrem.
Mleko i kefir o temperaturze pokojowej wymieszać z olejem, wlać do drożdży i ponownie wymieszać.
Cały ten płyn wlać do masy robota z hakiem i wsypać mąkę a potem wyrobić ciasto.
Oprószyć je mąką i zostawić do wyrośnięcia zakryte ściereczką.

Nadzienie podzielić na 5 części i uformować kulki.

Można kulki rozwałkować walkiem lub po prostu za pomocą dłoni uformować placki.
Na środku umieścić kulkę nadzienia

i dobrze zlepić ciasto u góry, odwrócić je.


Chaczapuri smażyć z obu stron na patelni z odrobiną oleju na złoto brązowy kolor aż ciasto będzie usmażone. (Można upiec w piekarniku).
Podawać na gorąco.
