Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ceviche z miecznika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z miecznika 500 g
czerwona papryczka chilli 1 sztuka
łodyga selera naciowego 0,5 sztuki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 150 ml
sok z limonki 100 ml
kolendra 0,5 pęczka
sól 1 łyżeczka
cebula czerwona 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ceviche z miecznika

1. Papryczkę chilli czyścimy z nasion, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez minutę. Następnie zmieniamy wodę i czynność powtarzamy. Zblanszowane chilli kroimy na kawałki.
2. Do blendera wkładamy 100 g ryby, pokrojone chilli, grubo posiekaną cebulę, pokrojoną łodygę selera, kolendrę i czosnek. Dodajemy sól, sok z limonki i cytryny. Całość dokładnie miksujemy.
3. Resztę ryby kroimy w 1 cm kostkę. Rybę zalewamy przygotowanym wcześniej płynem i odstawiamy na 20 minut do lodówki.
4. Ceviche dzielimy na porcje, każdą porcję dekorujemy cebulą i kolendrą. Podajemy natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 26.11.2012 23:10
świetny przepis
medi 26.11.2012 12:36
Piękne i na pewno smaczne danie:)
caralajna 10.11.2012 07:57
ładny kolor i estetyczny wygląd :)
Anna169Hosz 03.11.2012 16:30
Interesujące i ślicznie podane danie.
Neetka90 31.10.2012 13:13
Ja też jeszcze tego nigdy nie jadłam.
czekoladka_m 29.10.2012 17:48
Wygląda obłędnie, jeszcze nigdy nie jadłam miecznika;)
kasiaw 29.10.2012 17:10
bardzo smaczne
Silver Teaspoon 29.10.2012 16:50
pysznie
Justyna28 29.10.2012 16:44
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak