Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z miecznika
500 g -
czerwona papryczka chilli
1 sztuka -
łodyga selera naciowego
0,5 sztuki -
czosnek
1 ząbek -
sok z cytryny
150 ml -
sok z limonki
100 ml -
kolendra
0,5 pęczka -
sól
1 łyżeczka -
cebula czerwona
0,5 sztuki
Sposób przygotowania
2. Do blendera wkładamy 100 g ryby, pokrojone chilli, grubo posiekaną cebulę, pokrojoną łodygę selera, kolendrę i czosnek. Dodajemy sól, sok z limonki i cytryny. Całość dokładnie miksujemy.
3. Resztę ryby kroimy w 1 cm kostkę. Rybę zalewamy przygotowanym wcześniej płynem i odstawiamy na 20 minut do lodówki.
4. Ceviche dzielimy na porcje, każdą porcję dekorujemy cebulą i kolendrą. Podajemy natychmiast.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się