Ceviche z miecznika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miecznika

    500 g
  • czerwona papryczka chilli

    1 sztuka
  • łodyga selera naciowego

    0,5 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

    150 ml
  • sok z limonki

    100 ml
  • kolendra

    0,5 pęczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • cebula czerwona

    0,5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Papryczkę chilli czyścimy z nasion, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez minutę. Następnie zmieniamy wodę i czynność powtarzamy. Zblanszowane chilli kroimy na kawałki.
2. Do blendera wkładamy 100 g ryby, pokrojone chilli, grubo posiekaną cebulę, pokrojoną łodygę selera, kolendrę i czosnek. Dodajemy sól, sok z limonki i cytryny. Całość dokładnie miksujemy.
3. Resztę ryby kroimy w 1 cm kostkę. Rybę zalewamy przygotowanym wcześniej płynem i odstawiamy na 20 minut do lodówki.
4. Ceviche dzielimy na porcje, każdą porcję dekorujemy cebulą i kolendrą. Podajemy natychmiast.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariel78 26.11.2012 23:10
świetny przepis
medi 26.11.2012 12:36
Piękne i na pewno smaczne danie:)
caralajna 10.11.2012 07:57
ładny kolor i estetyczny wygląd :)
Anna169Hosz 03.11.2012 16:30
Interesujące i ślicznie podane danie.
Neetka90 31.10.2012 13:13
Ja też jeszcze tego nigdy nie jadłam.
czekoladka_m 29.10.2012 17:48
Wygląda obłędnie, jeszcze nigdy nie jadłam miecznika;)
kasiaw 29.10.2012 17:10
bardzo smaczne
Silver Teaspoon 29.10.2012 16:50
pysznie
Justyna28 29.10.2012 16:44
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat