Ceviche De Corvina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • cebula czerwona

  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag okonia morskiego pokrojonego w kostkę - u nas świeży dorsz, 1 czerwona cebula pokrojona w długie paseczki, 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paseczki, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 4 łyżki oleju, 1 posiekana łodyga selera naciowego, 1 łyżeczka sosu z ostrej papryki, 8 łyżek soku z cytryny, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę gotować na parze - raz odwracając - przez 3 minuty. W misce wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, ostry sos, cebulę, seler, sól i pieprz. Otrzymaną masą przykryć na wpół surowe mięso z ryby. Odstawić na godzinę. Podawać ze świeżym pieczywem, grillowaną kukurydzą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 30.08.2010 15:18
Pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat