Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ceviche De Corvina

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
cebula czerwona
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Ceviche De Corvina

SKŁADNIKI: 90 dag okonia morskiego pokrojonego w kostkę - u nas świeży dorsz, 1 czerwona cebula pokrojona w długie paseczki, 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paseczki, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 4 łyżki oleju, 1 posiekana łodyga selera naciowego, 1 łyżeczka sosu z ostrej papryki, 8 łyżek soku z cytryny, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę gotować na parze - raz odwracając - przez 3 minuty. W misce wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, ostry sos, cebulę, seler, sól i pieprz. Otrzymaną masą przykryć na wpół surowe mięso z ryby. Odstawić na godzinę. Podawać ze świeżym pieczywem, grillowaną kukurydzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 30.08.2010 15:18
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak