Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa z tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule 5 sztuk
masło 30 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 2 kromki
rosół drobiowy 1 sztuka
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa z tymiankiem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na to cebulę. Dusimy pod przykryciem 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - Cebulowa z tymiankiem foto
2
Kostkę rosołowa rozpuszczamy w 0,5l wody.
Krok 2 - Cebulowa z tymiankiem foto
3
Bulion stawiamy na ogniu, dodajemy cebulę, sól, pieprz i tymianek i gotujemy na małym ogniu jeszcze 10 minut.
Krok 3 - Cebulowa z tymiankiem foto
4
Chleb kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni po cebuli.
Krok 4 - Cebulowa z tymiankiem foto
5
Gorącą zupę nalewamy na talerz i posypujemy grzankami.
Krok 5 - Cebulowa z tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.09.2012 22:46
w tytule chyba się wkradł błąd. Nie powinna być Tymonkiem? :o)
Pietruszka 12.09.2012 21:06
lubię cebulową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak