Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulowa z pulpetami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dek
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
majeranek
zupa cebulowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: cebulowa z pulpetami

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą, doprawić do smaku. Z masy mięsnej uformować pulpety.
Krok 1 - cebulowa z pulpetami foto
2
Litr wody zagotować, wrzucić pulpety i zagotować. Do gotujących się pulpetów dodać rozrobione w szklance wody zupy cebulowe i gotować do momentu aż pulpety się ugotują.
Krok 2 - cebulowa z pulpetami foto
3
Na sam koniec dodajemy zahartowaną w niewielkiej ilości gorącej zupy śmietanę. Doprawiamy do smaku o ile mamy taką potrzebę.
Krok 3 - cebulowa z pulpetami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 20.02.2014 21:28
Na pewno smakuje wyśmienicie!
Ada-Gaba 16.10.2013 18:24
ciekawy przepis
berys18 17.09.2013 07:33
muszę koniecznie zrobić
teresa18 03.03.2013 19:32
fajny dodatek do cebulowej
IZABELA29 25.02.2013 09:20
smacznie
owca441 23.02.2013 15:55
prawdziwa cebulowa z pulpetami była by rewelacyjna
Piter 31 23.02.2013 08:50
Fajny przepis.
pajbek 23.02.2013 01:03
Warte spróbowania :-)
pajbek 23.02.2013 01:03
Warte spróbowania :-)
pajbek 23.02.2013 01:03
Warte spróbowania :-)
Granita 23.02.2013 00:58
z pulpetami jeszcze nie próbowałam-ciekawy dodatek, ale w zupy z torebki=proszku nie wierzę
misia53 23.02.2013 00:49
do wypróbowania ... nie znam zup z torebek
oilliwka 22.02.2013 21:31
takiej cebulowej jeszcze nie jadłam
meg1984 22.02.2013 21:16
ciekawy przepis, trzeba kiedyś właśnie wypróbować:)
treonina 22.02.2013 21:08
definitywnie muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak