Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa przegryzka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula ok30 dag
jajko 1 szt
mąka 4-5 łyżek
mleko 1-2 łyżki
sól
pieprz
przyprawa kuchenna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa przegryzka

Cebulę obrać i pokroić w dość grube plastry. Z mąki, jajka, mleka zrobić ciasto o gęstej konsystencji. Doprawić przyprawą kuchenną, solą i pieprzem. Cebulę zanurzać w cieście. Smażyć z obydwu stron na rumiano na głębokim tłuszczu. Wyjmować łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 15.04.2013 18:15
chyba takie cos zrobie
Milena87 15.04.2013 17:28
fajny przepis do wypróbowania
kasienka23 15.04.2013 17:15
prosty i fajny przepis, zawsze chciałam tego spróbować!
Mira85 15.04.2013 16:12
fajny pomysł na przekąskę
zielonamorelka 15.04.2013 14:44
zawsze byłam ciekawa jak smakują takie cebulowe krążki-kiedyś muszę wypróbować
babajaga1969 15.04.2013 14:23
ha! - pomysł ekstra - różne warzywa i owoce smażyłam w cieście, ale cebuli jeszcze nie, a bardzo ją lubię - wypróbuję na pewno - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak