Cebulowa przegryzka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    ok30 dag
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    4-5 łyżek
  • mleko

    1-2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa kuchenna

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w dość grube plastry. Z mąki, jajka, mleka zrobić ciasto o gęstej konsystencji. Doprawić przyprawą kuchenną, solą i pieprzem. Cebulę zanurzać w cieście. Smażyć z obydwu stron na rumiano na głębokim tłuszczu. Wyjmować łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta11 15.04.2013 18:15
chyba takie cos zrobie
Milena87 15.04.2013 17:28
fajny przepis do wypróbowania
kasienka23 15.04.2013 17:15
prosty i fajny przepis, zawsze chciałam tego spróbować!
Mira85 15.04.2013 16:12
fajny pomysł na przekąskę
zielonamorelka 15.04.2013 14:44
zawsze byłam ciekawa jak smakują takie cebulowe krążki-kiedyś muszę wypróbować
babajaga1969 15.04.2013 14:23
ha! - pomysł ekstra - różne warzywa i owoce smażyłam w cieście, ale cebuli jeszcze nie, a bardzo ją lubię - wypróbuję na pewno - pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat