Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa po mojemu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4-5 szt
wino białe wytrawne 300 ml
masło kilka łyżek
czosnek 2-3 ząbki
olej kilka łyżek
bulion warzywny 1,5 litra
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
tymianek
ser żółty 10-15 (pikantny)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa po mojemu

Na rozgrzanym z olejem maśle podsmażamy na złoto pokrojoną według uznania cebulę- dodajemy posiekany czosnek i wino.
Dusimy wszystko aż wino się zredukuje - wtedy wlewamy bulion- przyprawiamy zupę i gotujemy na wolnym ogniu około 30-40 min.
Zupę podajemy ze startym serem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.08.2013 15:13
Ciekawy pomysł;)
Rafał3 29.03.2013 06:49
polecam wygląda wyśmienicie
Boska_Agatka 29.03.2013 06:45
uwielbiam świetny przepis
Ania321 29.03.2013 00:42
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak